dijous, 7 de gener del 2016

23 DE GENER "HORTA VINTAGE"

HORTA VINTAGE A RAMADERIA PIFARRÉ
Organitzen

Associació d'amics de la natura el Xop

Associació de veïns Camí de la Mariola

Associació de veïns Partida Caparrella

Coral Maristes Montserrat

AE Garbí

Ramaderia Pifarré

Col·laboren
FAVL
Sindicats agraris: ASAJA i UP
+Que Aves
Banc dels Aliments de Lleida

Per apuntar-vos podeu fer-ho a l'enllaç:  INSCRIPCIÓ HORTA VINTAGE

LA COLLITA DE PANÍS MÉS REIVINDICATIVA I SOLIDÀRIA

L’esperança és l’únic bé comú a tots els homes; els qui ho han perdut tot encara la posseeixen. Tales de Milet (filòsof grec)


Fa 4 mesos que dura el bloqueig de l’empresa agrària i familiar Ramaderia Pifarré de l’Horta de Lleida. Fa unes setmanes la família Pifarré van comunicar als seus veïns la necessitat de fer entrar una màquina recol·lectora per poder collir una hectàrea de panís a la finca. Davant la seva negatòria han decidit donar la volta en positiu al problema.
Ramaderia Pifarré amb la col·laboració de El Xop, els sindicats agraris ASAJA i UP, el Banc dels Aliments, la FAVL, la Coral Maristes, AE Garbí i les associacions de veïns Partida Caparrella i Camí de la Mariola oferiran a tota la gent de l’Horta de Lleida i també a tots els amics i amigues de Lleida ciutat un taller  de recollida del panís.
L’acte del 23 de gener també tindrà un caire ben solidari perquè l’entrada simbòlica als actes es farà amb l’aportació de menjar al Banc dels Aliments. Cada persona participant haurà de portar un paquet de menjar a canvi del tiquet en forma de xapa solidària.
L’activitat inaugural de l’acte serà una exhibició de falconeria amb una àguila harris i altres aus rapaces. Després es faran els diferents tallers rurals com la sega i recollida de panís manual. I ho faran amb la falç, símbol de lluita i reivindicació agrària. També hi haurà un taller de recollida manual de panotxes de panís que es desgranaran amb eines i màquines antigues. Quan s’acabi de desgranar el panís es farà farina amb una altra màquina restaurada i els més petits alimentaran els vedells de la granja. Serà una tarda de tallers agraris per a tota la família que també tenen la intenció de recuperar i posar en valor les artesanes i tradicionals feines de pagès de l’Horta lleidatana.
A mitja tarda s’oferirà un berenar a base de fruita i galetes.
Al vespre és realitzarà un gran laberint per un bancal de panís ple de proves i camins. Els participants hauran de portar frontal lluminós i peto fluorescent. Per finalitzar i dotar l’acte d’un bon esperit reivindicatiu la Coral Maristes prepararà una cantada popular de la cançó de l’Estaca davant del camí centenari tallat.
Aquesta jornada agrícola i cultural  a l’Horta lleidatana estarà molt present a la xarxa i seguirà l’etiqueta #vintageramaderia que acompanyarà a les ja conegudes #solucionsramaderia #agrocultura i especialment #salvemramaderia.


                 Jornada “HORTA VINTAGE” 23 de gener   #vintageramaderia

HORA
ACTIVITAT
15’45h
Arribada a Ramaderia Pifarré i col·laboració amb el Banc dels Aliments / 1 paquet menjar = 1 tiquet entrada + xapa + berenar
16h
Activitat inaugural: exhibició de falconeria
16’30h
Informació sobre el taller de collita de panís
17h
Tallers rurals
18’15h
Berenar popular a base de galetes i fruita de l’Horta.
18’30h
Inici de l’activitat del laberint de panís
19’45h
Cantada popular de l’Estaca davant del camí centenari.
20h
Finalització de la jornada


NOTES IMPORTANTS:
Recomanem fer les activitats amb un bon calçat.
Portar roba que es pugui embrutar, manipularem molt.
Si hi ha nens petits dur una muda per si de cas.
Si voleu participar al Laberint que farem al vespre cal un peto fluorescent i lot o frontal de llum. Tots els nens que vulguin participar al laberint ho hauran de fer acompanyats d'un adult.
Preparar bé la veu i els pulmons per acabar la jornada cantant la cançó de l'Estaca a tot pulmó i amb bon esperit reivindicatiu.

Us animem a participar i gaudir de les tradicions de l’Horta de Lleida!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada