MANIFEST

Si representeu un ajuntament i us voleu afegir al nostre MANIFEST podeu anar al següent enllaç per descarregar-lo i proposar el suport al vostre municipi. Gràcies!
Manifest Salvem Ramaderia Pifarré AQUÍ


MANIFEST SALVEM RAMADERIA PIFARRÉ
Tots sabem de la singularitat agrícola i ramadera que es desenvolupa a l’Horta de Lleida. Actualment l’Horta s’està convertint en un espai de creixent especulació urbanística que, a més, afecta directament a les relacions de veïnatge.El cas de la Ramaderia Pifarré és un clar exemple de com les citades pràctiques posen en perill el model agrari i familiar de l’Horta esquerdant la bona convivència.
La situació de bloqueig que pateix Ramaderia Pifarré com explotació agrícola i familiar es causada pel tancament d’un camí centenari de l’Horta lleidatana per part d’una empresa que té uns clars interessos urbanístics.
En aquest moments el litigi pel dret a pas forma part d’un expedient obert que està en procés a l’Audiència Provincial de Lleida des del desembre del 2014 pendent de resolució. La situació s’ha agreujat quan una empresa  de manera unilateral i sense esperar a sentència ferma dels jutjats ha executat el tancament de l’únic camí pel qual Ramaderia Pifarré té accés al camí municipal de la “Serra de Canyelles”. Amb aquesta actuació l’explotació agrària està bloquejada i incomunicada pel que fa a la seva activitat productiva. No poden accedir a la granja cap camíó amb aliment pels vedells, ni per retirar fems, fer transport d’animals vius i tampoc retirar animals morts
Per altra banda la mateixa empresa volia eliminar el subministrament d’aigua de reg i aigua per animals que passa en canonada subterrània per la seva propietat però la Junta de Sequiatge de Lleida va advertir als propietaris de l’empresa de les conseqüències legals i de moment han parat aquesta execució
Davant d’aquesta indefensió i tenint en compte que els propietaris d’aquesta empresa tenen diversos expedients d’irregularitat urbanística a Lleida demanem una ràpida actuació de l’administració competent per restaurar el dret a pas. També fem un clam a la justícia perquè repari la situació.
L’única i senzilla demanda que fem per tornar a la normalitat és el restabliment del dret a pas del qual sempre hem gaudit amb tots i cadascun dels veïns anteriors.
També fem arribar un missatge de solidaritat a tots els pagesos i ramaders de totes les comarques lleidatanes que es veuen afectats per situacions similars a la nostra. És urgent una legislació i una determinació clara de les administracions per fer justícia  i per evitar que l’Horta de Lleida esdevingui un espai d’urbanització descontrolada per alguns privilegiats. Tots sabem que hi ha altres espais destinats per aquest ús.
NO PODEM PERMETRE AQUESTA SITUACIÓ D’INDEFENSIÓ I PER AIXÒ DEMANEM:

  1. Que les Administracions públiques corresponents busquin la solució per garantir la viabilitat productiva de la Ramaderia Pifarré garantint un pas en condicions.
  2. Demanem a La Paeria de Lleida que faci un cens de camins centenaris amb el testimoniatge de veïns i revisió de tècnics municipals perquè tinguin una protecció legal especial i així preveure possibles especulacions urbanístiques en un futur. I en cas que alguna llei topi amb el dret ancestral de dret a pas demanem revisar-la i adequar-la a les necessitats dels veïns de l’Horta de Lleida.Tot plegat per prioritzar administrativament els usos agraris per sobre d’altres activitats urbanístiques en zones rurals.
  3. Encomanar al nou Parlament de Catalunya que revisi la legalitat actual del codi civil català relacionada amb les servituds de pas i que plantegi canvis i millores per protegir l’activitat productiva agrària en zones rurals de tota Catalunya. Especialment pel que fa al reconeixement dels passos antics i reconeguts pel veïnatge com a històrics.
  4. Per acabar només queda apel·lar a l’empara de la justícia i que es restableixi el camí que ha existit des de temps immemorials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada