dissabte, 6 de febrer del 2016

GIR DE 18Oº EN EL CAS RAMADERIA PIFARRÉ

Des de fa setmanes la família Pifarré ha realitzat un exhaustiu treball de documentació encaminat a analitzar les escriptures de propietat dels terrenys colindants implicats en el camí centenari.
Aquesta revisió va estar motivada per les referències que els pares de la família atribuïen als padrins quan aquests de manera verbal afirmaven que els límits de propietat no eren com actualment estan disposats. En contrastar les escriptures de propietat s’ha confirmat aquesta idea i el cas ha fet un gir de 180º.


L’inici del problema radica en la col·locació de 2 tanques en el camí centenari. La primera a la part baixa del camí feta amb blocs de formigó i sense cap tipus de llicència municipal. I una segona tanca a la part superior de la qual es va demanar una llicència però la construcció realitzada no es va ajustar a normativa perquè es va canviar el projecte original  i la tipologia de tancament i també perquè no es complien les distàncies que figuraven a la llicència.


Les dades recollides aquestes setmanes confirmen, a més, que la col·locació d’aquesta darrera porta metàl·lica no solament està realitzada irregularment sinó que, sorprenentment, està situada fora de la propietat de la família Plaza.
Aquesta porta metàl·lica col·locada durant el pont de la diada envaeix completament la propietat d’una altra veïna. El registre de propietat marcat en les escriptures confirmen que la finca situada a part superior de la Serra de Canyelles limita amb la sèquia anomenada Calçada del Pareta. La porta metàl·lica supera aquest límit veïnal i està instal·lada en propietat aliena.
Aquesta veïna , actualment no viu a Lleida, en tenir coneixement de la situació es va mostrar negativament sorpresa per l’utilització sense consentiment de la seva propietat.
Amb aquesta nova realitat la família Plaza queda en la mateixa situació de bloqueig que Ramaderia Pifarré perquè per accedir al camí municipal de la Serra de Canyelles ha de passar per una altra propietat privada. Tota la seva finca queda completament enclavada sense accés al camí, per fer-ho ha de passar per la propietat d’una altra veïna.
La demanda de la veïna és que es restableixi la normalitat retirant el tancament i reconeixent la servitud de pas centenària de Ramaderia Pifarré. Per altra banda la veïna ha manifestat que no tindria inconvenient a deixar ús de pas a les dues propietats, la de la família Plaza i també la de la família Pifarré. La proposta de la veïna donaria solució al conflicte de pas del camí centenari de manera definitiva.
La veïna afectada per la situació demana respecte al dret a la intimitat donat que el cas és molt públic. Qualsevol comunicació s’haurà de fer amb els seus representants legals.
Per acabar la família Pifarré convida a La Paeria a constrastar la documentació presentada, gestionar la nova situació com una oportunitat de solució i en virtut del benestar i salut animal executar l’obertura del pas de manera immediata. I ,si és el cas, fer-ho en coordinació amb el DARP.
Ramaderia Pifarré agraeix la generositat de la veïna que és filla de l’Horta de Lleida i que en tenir coneixement de la problemàtica va expressar la seva voluntat de recuperar la servitud del camí perquè ho recordava com una realitat de la seva infantesa i joventut.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada